GÜNCEL
Giriş Tarihi : 02-01-2024 10:05

BERGAMA BELEDİYESİ’NDEN İLÇE GENELİNDEKİ TÜM ÖĞRENCİLERE DESTEK

Bergama Belediyesi sosyal belediyecilik projeleri kapsamında ilkokuldan üniversiteye kadar çeşitli yaşlardaki öğrencilere birçok alanda destek veriyor.

BERGAMA BELEDİYESİ’NDEN İLÇE GENELİNDEKİ TÜM ÖĞRENCİLERE DESTEK

İlkokula yeni başlayacak olan öğrencilere okuma yazma setleri, üniversiteye hazırlık kursu, hobi kursları, yükseköğrenim gören öğrencilerin ailelerine yönelik 8 ay boyunca öğrenim yardımı Bergama Belediyesi’nin hizmetleri arasında yer alıyor.

OKULA YENİ BAŞLAYAN ÖĞRENCİLERE EĞİTİM SETİ

Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu’nun göreve geldikten sonra başlattığı ilkokula yeni başlayan öğrencilere okuma yazma seti ilçe genelinde özel okullar dahil tüm öğrencilere dağıtılıyor. Yılda ortalama 1500 öğrencinin ilkokula başladığı ilçe genelinde 7 binden üzerinde eğitim seti dağıtıldı.

YAŞAM BOYU EĞİTİM MERKEZİ’NDE YILDA BİN ÖĞRENCİ EĞİTİM ALIYOR

Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’nde eğitim öğretim dönemi boyunca üniversiteye hazırlık kursları da düzenleniyor. 20 farklı kursun olduğu merkezde üniversite hazırlık kurslarından müzik kurslarına, robotik kodlamadan satranca, yogadan halk oyunlarına çeşitli alanlarda eğitim veriliyor. KPSS kursunun da açılacağı merkezde 5 binden fazla öğrenci kurslara katılım sağladı. 5 yılda 2 bin 500’e yakın öğrenci üniversiteye hazırlık kursu alırken 2 bin 600’e yakın öğrenci hobi kurslarında yer aldı.

YÜKSEKÖĞRENİM ÖĞRENCİLERİNİN AİLELERİNE DESTEK

Yükseköğrenimde eğitim alan öğrencilerin ailelerine yönelik 8 ay boyunca verilen öğrenim yardımı ile 1300’e yakın aileye destek verildi. Ekonomik nedenlerle okumakta güçlük çeken üniversite öğrencilerinin ailelerin desteklendiği uygulamada destekler her yıl artıyor

HAKAN KOŞTU; GENÇLERİMİZ VE AİLELERİMİZ İÇİN ÇALIŞIYORUZ

7’den 77’ye tüm vatandaşlar için çalıştıklarını söyleyen Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu; “Geleceğimiz gençlerimizden başlayarak, yaşlılarımıza kadar her yaştan vatandaşlarımız için gece gündüz demeden çalışıyoruz. İlkokulda eğitim seti ile başlayan desteklerimiz ile birlikte kurslar, eğitimler seminerlerle gençlerimizin geleceğine katkı sunuyoruz. Üniversite hazırlık kursumuz ve üniversiteyi kazanmış çocuklarımızın ailelerine verdiğimiz destekle gençlerimizin her daim yanındayız. Üniversiteyi bitirmiş gençlerimiz için de KPSS kursu çok yakında hayata geçiyor”

AdminAdmin