GÜNCEL
Giriş Tarihi : 26-01-2024 08:56

BERGAMA’DA SELDEN ZARAR GÖREN, HAYVANLARI TELEF OLAN HİÇ BİR ÜRETİCİMİZİ ÇARESİZ BIRAKMAYACAĞIZ!

Bergama İlçesinde 16.01.2024 tarihinde sabah saatlerinde etkili olan şiddetli yağış sele neden oldu.

BERGAMA’DA SELDEN ZARAR GÖREN, HAYVANLARI TELEF OLAN HİÇ BİR ÜRETİCİMİZİ ÇARESİZ BIRAKMAYACAĞIZ!

    İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa ŞAHİN, selin zarar verdiği Kaleardı ve İncecikler Mahallesinde İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personeli ile birlikte selden etkilenen üreticilerin zarar tespit çalışmasına eşlik etti.

    İl Müdürü Mustafa ŞAHİN ‘Ani bastıran şiddetli sağanak yağış dolayısıyla insan can kaybının yaşanmamış olması bizim en büyük tesellimiz. Maalesef bazı çiftçilerimizin hayvanları telef olmuştur. Kaleardı Caber Mahallesinde bir hayvancılık işletmesinde 398 adet küçükbaş hayvan ve yaklaşık 15 ton civarında yem kaybımız sözkonusu. Ayrıca İncecikler Mahallesinde de bir üreticimizin 10 adet büyükbaş hayvanı ve 48 adet de küçükbaş hayvanının sel suyuna kapılması sonucu telef olduğunu tespit ettik. Köylülerimize, üreticilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Afet haberini alır almaz sabah erken saatlerinde ilçemize gelerek sel felaketinde zarar gören vatandaşlarımızın zararının ve mağduriyetinin giderilmesi konusunda teknik personelimizle hemen gerekli çalışmalara başladık. Kesin zarar tespiti ile de hasar ve kayıplar tüm detayları ile yakında ortaya çıkacak. Durum anlık olarak Sayın Bakanımızla ve Bakanlığımızla da paylaşılıyor. Ürünü zarar gören, hayvanları telef olan üreticilerimizin mağduriyetlerinin giderilmesi ile ilgili gerekli tüm adımlar atılacaktır. Devletimiz, Bakanlığımız afette zarar gören hiç bir üreticiyi çaresiz bırakmayacaktır. Tekrar geçmiş olsun’ dedi.

   Selden zarar gören çiftçiler de yaşadıkları sel felaketi nedeniyle kendilerini yalnız bırakmayan İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa ŞAHİN’e ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personeline teşekkür etti.

AdminAdmin