GÜNCEL
Giriş Tarihi : 30-11-2023 11:11

BERTO YÖNETİMİ, BASIN İLE BİRLİKTE 2023 YILINI DEĞERLENDİRDİ

Bergama Ticaret Odası Yönetimi, "2023 Yılı Değerlendirme Toplantısı" için Basın mensupları ile Bergama Belediyesi Ilıca Sosyal Tesisleri'nde bir araya geldi.

BERTO YÖNETİMİ, BASIN İLE BİRLİKTE 2023 YILINI DEĞERLENDİRDİ

    Bergama Ticaret Odası Yönetimi, "2023 Yılı Değerlendirme Toplantısı" için Basın mensupları ile Bergama Belediyesi Ilıca Sosyal Tesisleri'nde bir araya geldi.

    Toplantının açılış konuşmasını yaptıktan sonra Bergama Ticaret Odası'nın 1 yıllık faaliyetlerini Basın mensupları ile paylaşan BERTO Başkanı Lütfi Kolat; "Bergama Ticaret Odası olarak Bergama, Dikili ve Kınık'ta olmak üzere toplamda 2.539 üyemiz mevcut ve bu sayı her hafta artıyor. Bu artış, bölgemizde hızlanan yatırımları ve bununla birlikte iş dünyamızın da giderek büyüdüğünü bizlere gösteriyor. Bu olumlu göstergeler ışığında ben de sizlere oda olarak 1 yıl içinde attığımız adımlardan bahsetmek istiyorum" diyerek konuşmasına şöyle devam etti; "Bergama Ticaret Odası olarak geride bıraktığımız bu 1 yıl içerisinde, Coğrafi İşaret Tescili aldığımız ürünler listemize Bergama Köftesi'ni de ekledik. Zeytin ve Zeytinyağı'mızı parlatıp, markalaştırabilmek için 2'si büyük katılımlı olmak üzere toplamda 7 toplantı gerçekleştirdik ve bu hedefimize büyük bir kararlılık ile ilerliyoruz. 

    İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bergama Belediyesi'nin de destekleriyle, üyelerimizden aldığımız ihtiyaç talepleri doğrultusunda Göçbeyli'ye İtfaiye Merkezi kurulması için büyük bir çalışma yürüttük ve süreci de olumlu sonuçlandırarak Göçbeyli'de, çevresindeki 11 köye daha hizmet verecek, kalıcı bir İtfaiye Merkezi kazandırdık. Özellikle son yıllarda verimi giderek düşen Kozak Çam Fıstığı hakkında da bilimsel araştırmaların yapılacağı İzmir Tarım Teknoloji Merkezi'nden 1 hisse alarak Bergama Ticaret Odası olarak İTTM'ye katıldık.

    İçimizin yandığı Kahramanmaraş Depremleri için hem üyelerimiz, hem de vatandaşlarımızın desteğiyle hazırladığımız Yardım Tırı'mızı TOBB organizasyonunda direkt olarak ihtiyaç sahiplerine ulaşabilmesi için gönderdik. Hizmete aldığımız Devlet Destekleri ve KOSGEB Teşvikleri masamızdan 1 yıl içinde 145 firma yararlanırken, 1070 kişi de İzmir'e gitmeden, para ve zaman kaybetmeden Dijital (Takograf) Ehliyeti'ni kolayca odamızdan teslim aldı. K Belgesi'ni de 2024 yılı içerisinde odamızdan teslim etmeye başlayacağız. Yine 1 yıl içinde toplamda 62 kişi Mesleki Yeterlilik Belgesi'ni odamızdan alarak iş dünyasına katılmış oldu" diyerek Oda hizmetleri ile ilgili pek çok veriyi Basın ile paylaştı.

    Bergama Organize Sanayi Bölgesi (BOSBİ) içerisinde yükselecek olan Meslek Lisesi, kurulma aşamasındaki Batı Anadolu Serbest Bölgesi A.Ş. (BASBAŞ), Dikili Tarıma Dayalı İhtisas Sera OSB ve Kınık Tarıma Dayalı İhtisas OSB ile ilgili güncel gelişmeleri de paylaşan Başkan Kolat, Bergama Ticaret Odası'nın Turizm, Ekonomi ve Kültür alanlarında attığı adımlara ve üzerinde çalıştığı projelere de değindi ve katılan tüm Basın mensuplarına teşekkür etti.

    Soru/Cevap ile ilerleyen toplantı, yemek ve ardından toplu fotoğraf çekilmesi ile sona erdi.

AdminAdmin