KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 19-11-2022 08:53

Foçada Hülya İLTER'den Usta İşi Ebru Sergisi

Ebru Sanatçısı Hülya İlter İzmir’in Foça İlçesi’nde usta işi bir ebru sergisi açtı.

Foçada Hülya İLTER'den Usta İşi Ebru Sergisi

    Sergilenen eserler sanatseverlerin ve ebru sanatıyla ilgilenenlerin büyük beğenisini kazandı.

    Foça Reha Midilli Kültür Merkezi Sergi holünde açılan sergide sanatçının çeşitli tekniklerle ürettiği 30 eseri yer alıyor. Sanatçı; sergilenen eserlerinin yanısıra, her gün düzenlediği atölye çalışmasıyla ebru severlere bu sanatın nasıl yapıldığı ve incelikleri konusunda bilgi ve tecrübelerini de aktarıyor.  

    Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca "Türk Süsleme Sanatları Sanatkârı" ünvanı verilen ve bakanlığın  “Ebru Komisyonu” üyesi olan Hülya İlter 2002 yılından beri bu alanda çalışmalarını sürdürmektedir. Evli ve iki çocuk annesi olan sanatçı Hat ve Ebru Üstadı Fuat BAŞAR’dan 2013 yılında icazet aldı.  Ankara’da çeşitli kurum ve kuruluşlar bünyesinde dersler verdi, 2007 yılında katıldığı bir yarışmada öğrencisiyle birlikte Türkiye Üçüncüsü oldu. Yurtiçinde Ankara, Edirne, Erzincan, İstanbul , İzmir gibi şehirler de, yurtdışında Çin, Moğolistan, Türkmenistan, Sırbistan, İspanya, Rusya gibi ülkelerde 30’a yakın kişisel ve karma sergiye katıldı.  

    İzmir ve Foça’da ilk kez bir sergi açtığını belirten Hülya İlter sanatını ilçe halkına tanıtmak ve sevdirmek istediğini söyledi. Hülya İlter; “Foça’da bu sergiyi ilk defa açıyorum. Geleneksel Türk Süsleme Sanatlarından Ebru Sanatı’nı Foçada yaşayan halkımıza, sanatseverlere tanıtmak istedim. Bu sergide 30 eserim bulunmaktadır.  Bu eserler içinde benim özel çalışmalarım, koleksiyon olan eserlerim, ödüllü eserlerim, Kültür Bakanlığı’nın kataloğuna girmiş eserlerim mevcuttur. Bütün teknikleri bir arada göstererek insanların ebru sanatına olan ilgisini arttırmak istedim. Sergimiz 14 – 20 Kasım 2022 tarihleri arasında gezilip görülebilir. Ayrıca hergün saat 13.00 -15.00 arası canlı bir workshop  atölye çalışması yapıyorum. Katılmak isteyenleri beklerim. Ebru eserlerim, daha önce yapmış olduğum, bana ait çalışmalar. Sanatseverlerle buluşturmak için Reha Midilli Kültür Merkezinde sergilenmeye devam etmektedir.” Dedi.     

    Hülya İlter’in 20 Kasım akşamına kadar açık kalacak sergisi er gün 09.00 – 18.00 saatleri arasında gezilebilir.

AdminAdmin