GÜNCEL
Giriş Tarihi : 15-11-2022 09:08

Dikilen Fidanlar ‘Türkiye Yüzyılına Nefes’ Olacak

İzmir’in Kınık İlçesinde 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü etkinlikleri kapsamında fidanlar toprakla buluşturuldu.

Dikilen Fidanlar ‘Türkiye Yüzyılına Nefes’ Olacak

    11 Kasım 2022 saat 11.11'de 81 ilde aynı anda 11 milyon fidanın toprakla buluşturulması için Tarım ve Orman Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü'nün koordinasyonunda başlatılan kampanya, vatandaşlardan gördüğü yoğun ilgi ile bir seferberliğe dönüştü.

    Kınık ilçesinde Başkan Doğruer ve beraberindeki heyet Milli Ağaçlandırma Günü’nde, Kınık ilçesi Değirmencieli mevkiinde gerçekleşen etkinlikte, Türkiye’nin geleceğine nefes olacak fidanları, Bakırçay’ın zengin toprakları ile buluşturdu.

    Kınık’ta yapılan Fidan Dikim Seferberliği Programı'nda konuşan Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer “Gelecek nesillere daha sağlıklı, daha yaşanabilir ve daha yeşil bir Türkiye bırakmak için 11 Kasım Millî Ağaçlandırma Günü kapsamında fidanlarımızı toprakla buluşturduk. Cennet vatanın dört bir köşesinde ve bugün burada dikilen fidanlar ‘Türkiye Yüzyılına Nefes’ olacak” dedi.

    ‘Fidan Dikim Seferberliği’ programına; Kınık Kaymakamı Abdurrahman Çelebi, Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer, İlçe Jandarma Komutanı Oral Kaymak, İlçe Emniyet Müdürü Murat Coşkun, İlçe Orman Şefliği, İlçe Tarım Müdürlüğü, Fiba Gönüllüleri ve ilçe halkı katılım sağlayarak ağaç dikimi gerçekleştirdiler.

AdminAdmin