GÜNCEL
Giriş Tarihi : 15-12-2023 09:10

NİTELİKLİ İŞ GÜCÜ İÇİN "MESLEKİ EĞİTİM" ŞART

Bergama Ticaret Odası; İŞKUR Yetkililerini, Bergama'daki Eğitim Kurumlarını, Dokuz Eylül ve Ege Üniversitesi Meslek Yüksekokulları'nı Karavan Üreticisi EGTA Endüstriyel Tasarım Sanayi ve Ticaret A.Ş. işletme yetkilileri ile bir araya getirdi.

NİTELİKLİ İŞ GÜCÜ İÇİN

    Bergama Ticaret Odası; İŞKUR Yetkililerini, Bergama'daki Eğitim Kurumlarını, Dokuz Eylül ve Ege Üniversitesi Meslek Yüksekokulları'nı Bergama Organize Sanayi Bölgesi (BOSBİ) içerisinde faaliyete başlayacak olan Karavan Üreticisi EGTA Endüstriyel Tasarım Sanayi ve Ticaret A.Ş. işletme yetkilileri ile bir araya getirdi.

    Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkan Kolat; "Bölgemizde yatırımlar hızla artıyor. Kurulma aşamasındaki Batı Anadolu Serbest Bölgesi A.Ş. (BASBAŞ), Dikili Tarıma Dayalı İhtisas OSB ve Kınık Tarıma Dayalı İhtisas OSB de faaliyete başladıktan sonra iş gücü ihtiyacında tam anlamıyla artış yaşanacak. Biz de Bergama Ticaret Odası olarak, bölgemizde faaliyet gösterecek yatırımcılara destek olmaya çalışıyor, çalışmalara destek olmaya çalışıyoruz. Her zaman bir araya gelerek bölgemizdeki yatırımları, hem de Mesleki Eğitim'i konuştuğumuz, toplantılarımız devam etmeli " diyerek tüm katılımcılara teşekkür etti.

    Bergama'daki Meslek Yüksek Okulları, Mesleki Teknik Anadolu Liseleri, Mesleki Eğitim Merkezi ve Halk Eğitim Merkezi yetkililerinin katıldığı toplantıda İşletme Yetkilileri Faruk Nurcan, Leyla Nurcan ve Veysel Yavaş'ın, Carpento Markası ile pek çok ülkeye ihraç ettikleri Karavan üretim sürecinden bahsetti ve BOSBİ'de faaliyete başlayacak işletmeleri için ihtiyaç duyacakları iş gücü özelliklerini anlattı.

    Mesleki Eğitim'in önemine vurgunun yapıldığı ve bölgemizdeki iş gücünü vasıflı hale getirmek için atılması gereken adımların konuşulduğu bu toplantılar, daha çok sıklıkla gerçekleştirilecek.

AdminAdmin